4 tips for å få bedriften til å vokse

Publisert: 12/06/2018 | Kategori: Annet rundt bedriftsliv, Bedriftsliv

Du driver egen bedrift. Du har ansatte og du ønsker kanskje å vokse. Da må du klare å tiltrekke deg nye mennesker. Du må være attraktiv, men hvordan?

Her er noen tips som kan være til hjelp. Både generelt og hvis du er aktivt ute og søker nye medarbeidere.

Vær stolt av det du gjør

Få frem det dere er flinke til og fremhev dine sterke sider. Vis hvordan det er å jobbe hos dere. – Gjør dere noe bra, snakk om det, sier Tor Espen Borgersen som jobber med rekruttering i SpareBank 1 Forsikring. Han synes du kan snakke om alt fra priser dere vinner, anbud, jobber dere gjør eller annet du synes verden bør vite.

Er du aktiv i sosiale medier, del de gode historiene der også. Vis at du er stolt av dine ansatte og det de gjør. Å se hvordan dere har det på jobb virker motiverende for andre. Kanskje får du nye oppdrag av det også.

Ærlighet varer lengst

Selv om du skal imponere, må du være ærlig. Spesielt viktig er dette i møte med jobbsøkere. Legger du frem arbeidsoppgaver og karrieremuligheter som større enn de faktisk er, risikerer du å bryte med forventninger. I verste fall blir det en kortvarig affære med mange skuffede involverte.

Skill deg ut med solide ansatteløsninger

Husk at det finnes noen enkle grep som du kan gjøre nå som vil gjøre deg til en mer attraktiv arbeidsgiver. For eksempel kan du tilby bedre pensjonssparing, dekke de ansattes fritidsreiser og tilby forsikringsordninger som gir raskere behandling ved sykdom eller skadet. Valgene er mange. Enkelt er det også – bare se her.

Tenk annerledes i jakten på nye ansatte

Det gjør deg kanskje ikke mer attraktiv helt direkte, men noe å tenke på når du skal ut og finne nye ansatte er å tenke annerledes. Spesielt gjelder dette hvis du aktivt skal ut og søke etter folk. For å treffe de rette menneskene må man tenke annerledes enn før.

– Det er ikke lenger slik at man bare kan legge ut en stillingsannonse på Finn.no og tro det strømmer inn med søknader, sier Borgersen om søknadsprosessen. Du må være aktiv, bruke forskjellige nettverk og forsøke å treffe mennesker som har den profilen du ønsker deg.

Og hvem vet? Kanskje er den neste ansatte bare er en liten statusoppdatering unna!