Bli en attraktiv arbeidsgiver

Publisert: 19/06/2018 | Kategori: Annet rundt bedriftsliv, Bedriftsliv

Å kunne tilby “konkurransedyktige betingelser, godt arbeidsmiljø og spennende oppgaver”, vil mest sannsynlig ikke skille deg det spor fra dine konkurrenter.

At lønna er “god” er vel nærmest unødvendig å påpeke som en viktig faktor for de som søker ny jobb. Men lønn er langt ifra det eneste som kan gjøre deg til en attraktiv arbeidsgiver. Stadig flere blir opptatt av gode ordninger gjennom jobb.

Lag en god miks

Det handler om å lage miksen så god at du får tak i de folka du ønsker og trenger. Men to ting vi vet at folk er opptatt av, er gunstige forsikrings- og pensjonsordninger.

– En undersøkelse gjort av Respons Analyse for SpareBank 1, viser at nærmere 5 av 10 mener de enten ikke har råd til å spare til pensjon selv, eller prioriterer å spare til andre ting som kanskje er mer nærliggende i tid. Dermed kan en god pensjonsordning gjennom jobben være en gode som faktisk gjør at du blir valgt fremfor en annen arbeidsgiver, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Samme undersøkelse viser at dersom folk må velge mellom økt lønn, mer ferie eller mer pensjonssparing, er det en ganske jevn fordeling mellom de som ønsker mer lønn og de som ønsker mer til pensjon.

Hele 30 % oppgir at de helst skulle hatt mer i pensjonssparing. Samtidig viser undersøkelsen at de færreste har snakket med arbeidsgiveren sin om nettopp dette.

– Dette viser at det finnes gode mulighet for arbeidsgivere til å ta inn pensjon som en del av lønnsoppgjøret. For bedriften er det jo det samme – en tusenlapp er en tusenlapp uansett om den går ut i lønn eller til pensjon. Men det er en mulighet til å posisjonere seg i markedet og vise at man er en arbeidsplass som tar vare og satser på sine ansatte, sier Gundersen.

Ofte er det jo slik at vi mennesker gjerne gir litt mer tilbake dersom vi føler oss sett og ivaretatt.

Les om hvordan rørleggerbedriften brukte ansattegoder til å vokse!

Selv om en pensjonsordning er obligatorisk er det forskjell på hvor mange prosent av lønn bedrifter betaler inn til de ansattes pensjon.

– Realiteten er at om du gir dine ansatte minimumsordningen på 2 % i pensjonssparing, vil de risikere en inntektsnedgang på  50 prosent av lønnen sin. Som arbeidsgiver har du derfor stor påvirkning på hvilken pensjon dine ansatte ender opp med, sier Gundersen.

Gi og få

De ansatte er gjerne den viktigste produksjonsfaktoren i bedriften din. Det å investere i menneskene du jobber med er dermed også en investering i egen bedrift.

– Ofte er det jo slik at vi mennesker gjerne gir litt mer tilbake dersom vi føler oss sett og ivaretatt. Vi er ikke vanskeligere skrudd sammen enn som så, påpeker Gundersen.

Vis at du bryr deg

Alle bedrifter er pålagt å ha yrkesskadeforsikring. Men ved å tilby noe utover det lovpålagte kan du skille deg ut. Dessuten skjer de fleste ulykker utenom arbeidstiden, og det er relativt få sykdommer som faller inn under yrkesskadeforsikringen.

Ved å dekke ansattes fritidsreiser gjennom en utvidet reiseforsikring, og tilby forsikringsordninger som gir raskere behandling ved sykdom eller skade, vil de ansatte kunne kjenne seg godt tatt vare på.

Visste du at en ukes sykemelding kan koste deg 13 000 kroner?
Les om hvordan du kan forebygge langtids sykefravær.

Bruk ansattegoder i rekrutteringsprosessen

Påpek hva det faktisk vil si for en som begynner å jobbe hos deg, hvor mye mer en tusenlapp spart til pensjon er verdt kontra å få den utbetalt i lønn.

-En tusenlapp i pensjon kan få høyere verdi enn en tusenlapp i lønn, med tanke på at pensjonssparingen er øremerket pensjonstiden. En tusenlapp i økt lønn forsvinner fort i det daglige forbruket. Tar du kontakt med bankrådgiveren din, vil du kunne få gode råd om hvordan du kan formidle det til de ansatte, og ikke minst – de du ønsker å ansette, avslutter Gundersen.