Slik bruker rørleggerbedriften ansattgoder til å vokse

Skrevet av: Heidi F. Enger Otone | Publisert: 19/06/2018 | Kategori: Bedriftsliv, Pensjon for bedrifter

Hvordan blir du en attraktiv arbeidsgiver? Og hvordan beholder du de gode ansatte samtidig som du får inn nye når bedriften skal vokse?

Det er ikke å komme unna at lønn er en vesentlig faktor når man ser etter ny jobb. Men stadig flere blir opptatt av gode forsikringer og pensjonsordninger gjennom jobben.

Rørleggerfirmaet Arve Hagen AS blir 50 år til neste år, og er i dag markedsledende i sin region. I 2010 løftet de pensjonsordningen for alle i bedriften. Siden den gang har de gradvis økt sparingen – og doblet antall ansatte.

Jo Finborud er daglig leder. Sammen med økonomisjef Allan Andreassen var han blant pådriverne til å endre pensjonsordningen.

Jo er dagllig leder i rørleggerbedriften, og mener gode pensjonsordninger er god personalpolitikk.

Jo Finborud (daglig leder)

 
Allan mener de gode pensjonsordningene til bedriften gjør arbeidsplassen attraktiv for jobbsøkere.

Allan Andreassen (Økonomisjef).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Hos oss er gode pensjons- og forsikringsordninger en naturlig del av kompensasjonspakken. Vi anser det som god personalpolitikk rett og slett. Det vi sitter igjen med er fornøyde og dyktige ansatte som blir værende, sier Finborud.

– Det har nok også gjort oss til en attraktiv arbeidsgiver for de som søker jobb. Selv om mange, særlig unge, ikke nødvendigvis setter seg inn i hva ordningen har å si i kroner og øre, vet de at Arve Hagen AS er en arbeidsplass som tar vare på medarbeiderne sine. Det er noe vi bruker bevisst for å posisjonere oss og vokse, legger økonomisjef Andreassen til.

Små forskjeller kan bli store summer

I SpareBank 1 ser vi at rundt halvparten av egne bedriftskunder med innskuddspensjon kun har minimum sparing på 2 % for sine ansatte. Noe som er representativt for landet generelt.

Her kan du lese Pensjonsforbundets artikkel om store forskjeller i pensjonssparing

De beste innskuddsordningene:

I privat sektor har de beste innskuddsordningene

  • 7 % av lønn inntil 7,1 G (687 000 kr)
  • 25,1 % av lønn mellom 7,1 og 12 G
    (1 100 000 kr)

Da Jo og Allan startet i Arve Hagen AS, i 2010, gikk de fra den obligatoriske 2-prosenten til 4 % pensjonssparing. I dag har de markedets beste pensjonsordning med 7 % sparing opptil 7,1 G, hvor 4,5 % spares fra bedriften og 2,5 % trekkes fra de ansattes lønn. Fra og med i år starter også pensjonssparingen fra første opptjente krone
(0 G).

De to er begge overrasket over hvor mange bedrifter som ikke velger å spare mer enn kun det som er pålagt.

– Nå er vi kanskje over snittet opptatt av pensjon, men vi har forståelse for at ikke alle synes dette er like spennende som oss. Nettopp derfor mener jeg at vi har et kollektivt ansvar som arbeidsgiver, å sikre at de som jobber for oss får en bra tilværelse når de engang er ferdige med arbeidslivet. Forskjellen på en minimums- og maksimumsordning kan faktisk utgjøre over hundre tusen kroner i årlig pensjon, sier Finborud.

Fikk med seg de ansatte

Under årets lønnsoppgjør var alle parter enige om å løfte pensjonsordningen ytterligere i stedet for å øke lønningene. Men slik har det ikke alltid vært.

Odd Willy Christiansen har vært ansatt som rørlegger i Arve Hagen AS i 13 år. Han var 26 år og tillitsmann i 2010, da forslaget om å øke pensjonssparingen i stedet for lønnsøkning var aktuelt for første gang

– Den gangen var jeg helt uinteressert i pensjon. Jeg som de fleste andre ville helst ha pengene rett i lomma. Så hadde vi et allmøte med Marit, rådgiveren vår fra Sparebank 1, som enkelt illustrerte fordelene ved å sette av en del til pensjonssparing.

I videoen nederst i artikkelen illustreres forskjellen på å få hele lønnsoppgjøret netto utbetalt, kontra om en del blir brukt til økt pensjonssparing.

– Jeg merker også at de yngre i dag er mer bevisste på pensjon enn det vi var tidligere. Nå kan man høre lærlinger snakke om det på jobb. De diskuterer hvilken arbeidsgiver de skal velge med tanke på pensjonsordninger. DET hørte du ikke for 10 år siden, legger  Christiansen til.

Allmøter med fast rådgiver

Marit Hellerud er rådgiver i SpareBank 1 Østlandet og har hatt Arve Hagen AS som kunde siden 2010.

– Det er lett å forstå at ikke alle umiddelbart ser fordelen ved å øke pensjonssparingen som en del av et lønnsoppgjør. Det er her min rolle kommer inn. Min oppgave er å gjøre det jeg kan best, å forenkle et tema som mange synes er vanskelig. Slik kan bedriftene fokusere på den jobben de er gode på, mens jeg gjør det jeg kan best, sier Hellerud.