Å investere i ansatte kan være en besparelse

Skrevet av: Heidi F. Enger Otone | Publisert: 03/09/2018 | Kategori: Bedriftsliv, Behandlingsforsikring for bedrifter

I de fleste bedrifter er  de ansatte den viktigste produksjonsfaktoren. Det å investere i menneskene du jobber med er med andre ord en investering i egen bedrift. 

En sykemelding kan være en stor utfordring både for den ansatte og for bedriften. I følge SINTEF koster en ukes sykefravær 13 000 kroner – det er 2 600 kroner om dagen! Særlig for små bedrifter med få ansatte, kan en sykemelding være ganske kritisk dersom en person skulle bli borte over lengre tid.

Vi vet at rask behandling er en viktig faktor for hvor langt sykefraværet blir.

Line Klyve, produktsjef for personalforsikringer i SpareBank 1.

Slik kan du forebygge sykefraværet

Dette dekker behandlingsforsikringen

Du kan kjøpe behandlingsforsikring for alle i bedriften – både ledere og andre ansatte. Det kreves ingen egenandel ved behandling – det er dekket av forsikringen.

Basis

  • Spesialistbehandling
  • Operasjon
  • Sykehusbehandling
  • Bildediagnostikk
  • Rehabilitering
  • Psykologisk førstehjelp

Tilleggsdekninger

  • Psykolog
  • Fysikalsk behandling: fysioterapaut, manuelterapi, kiropraktor, naprapat og osteopat.

Man kan forebygge sykefravær. Ja, faktisk er det det et krav nedfelt i arbeidsmiljøloven om primærforebygging. Dette innebærer blant annet at alle virksomheter skal jobbe systematisk for å sikre et godt arbeidsmiljø.

– Vår erfaring er at behandlingsforsikringen vår bidrar til to viktige faktorer, sier Live Klyve, produktsjef for personalforsikringer i SpareBank 1.

– For det første bidrar det til at de ansatte føler seg godt tatt vare på og at helsen deres blir tatt på alvor. Ofte er det slik at vi gir litt mer tilbake når vi selv føler oss godt ivaretatt.

Les om hvordan bli en attraktiv arbeidsgiver med gode pensjons- og forsikringsordninger

-For det andre får de ansatte den hjelpen de behøver når de behøver det. Vi vet at rask behandling er en viktig faktor for hvor langt sykefraværet blir. Derfor har vi en garanti på behandling innen 10 virkedager på samtlige av våre behandlinger og 15 virkedager på operasjons- eller sykehusbehandling.

– Hos oss får du også en personlig sykepleier som følger deg fra første stund. Forutenom råd- og veiledning hjelper også sykepleieren til med alt det praktiske, som for eksempel bestilling av billetter, booking av transport og overnattinger, slik at du kan ha fult fokus på å bli frisk igjen, sier Klyve.

Vår behandlingsforsikring inkluderer gratis helsetelefon

Helsetelefon inkludert i forsikringen

 

 

 

 

 

 

«Din helsetelefon» 24 timer i døgnet

Lengre, eller heltids, sykefravær kan også forebygges ved hjelp og rådgivning på et tidlig stadium.  Gjennom «Din helsetelefon», som er inkludert i forsikringen, kan man når som helst ringe kvalifiserte sykepleiere og få svar, råd og veiledning på alt fra muskelplager til amming.

– «Din helsetelefon» er oppe døgnet rundt og kan benyttes av alle med forsikringen og personens familie, sier Klyve.

Jeg var på jobb igjen etter 14 dager – kastet krykkene etter 4 uker.

Se daglig leder Johan Skjeiviks historie i video nederst i artikkelen.  

Ta legetimen når og hvor som helst

Videolege gjør konsultasjon på mobiltelefon

Videolege fra Aleris

Gjennom vårt samarbeid med Aleris tilbyr vi alle med behandlingsforsikring tjenesten «video-lege» til redusert pris.

– I en hektisk arbeidshverdag er det ikke alltid like lett å sette av tid til et legebesøk. Vi håper at terskelen for et legevisitt blir litt lavere når man rett og slett har legekontoret på mobilen sin, sier Klyve.

 

Slik kom daglig leder Johan Skjeivik raskt tilbake i jobb da han selv ble sykemeldt med en slitasjeskade: