Bli din egen kjørelærer og få bedre pris på forsikringen

Publisert: 24/08/2018 | Kategori: Bilforsikring, Privatliv

Henger sjåfør-selvtilliten din sammen med kjøreferdighetene? Med smart bilforsikring får du umiddelbare tilbakemeldinger på din kjørestil, noe som igjen gjør deg til en enda bedre sjåfør.

Og jo bedre du blir, jo lavere pris blir det på forsikringen din.

Selvtilliten blant norske sjåfører er god. Det kommer tydelig frem i en tidligere undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for SpareBank 1. Hele 43 prosent av de spurte anser seg selv for å være tryggere sjåfører enn gjennomsnittet, og 1 av 3 mener de er en tryggere sjåfør enn partneren sin.

Kanskje ikke overraskende har menn høyere tanker om sine kjøreferdigheter enn kvinner: Nesten halvparten av dem anser seg som en bedre sjåfør enn gjennomsnittet – og kona!

Les også: Hvem er best bak rattet? Nå kan vi få svaret!

Teori og praksis …

Så var det dette med teori og praksis, da. Er vi så gode til å kjøre bil som vi liker å tro? Hittil har det vært vanskelig å måle, men med nyheten «Smart bilforsikring» fra SpareBank 1 kan du nå få svaret, svart på hvitt!

Slik gikk det da “kona til” og “Pappahjertet” konkurrerte om hvem som var best sjåfør.

Ved å koble en smartplugg i bilen, som innhenter data om din kjøreatferd, kan du enkelt se om du kjører med god flyt. God flyt betyr at du kjører med mindre bråbrems, rask akselerasjon og hard svingning, og dette indikerer igjen at du er en oppmerksom og trygg sjåfør. Pluggen kommuniserer med mobilappen Spinn som du laster ned på telefonen din, og via Spinn kan du få opp din kjørescore når bilturen er over.

Jo høyere kjørescore, jo bedre flyt kjører du med. Og jo bedre selvtillit har du grunn til å ha!

Dette bekymrer vi oss for

Alle sjåfører er bekymret for ulykker og skader når de er ute og kjører. Ifølge den ferske undersøkelsen bekymrer vi oss mest for uforutsette hendelser, som dyr eller barn som kommer fort ut i veien, og vanskelige kjøreforhold.

Majoriteten av de spurte mener dessuten at bilister som taster og surfer på mobiltelefonen utgjør den største faren i trafikken, og i tråd med vår gode kjøre-selvtillit, svarer hele 65 % at de bekymrer seg for andre trafikanters kjøreferdigheter.

Bli like god som selvtilliten din

Med den nye smartforsikringen for bil, kan du bli like trygg og god på veien som selvtilliten din tilsier. Basert på tilbakemeldinger du får via Spinn-appen, enten live eller i etterkant av kjøreturen, vil du nemlig erfare hva som er sikker adferd og god flyt i trafikken.

Pappahjertet: “Jeg har blitt min egen kjøreskolelærer”. 

Når du kjører med bedre flyt, vil du også oppleve at du får en lavere og mer rettferdig pris på forsikringen.

Og enda bedre: Hvis du blir en enda bedre og tryggere sjåfør, blir det færre ulykker i trafikken!