Hvem er best bak rattet? Nå får vi svaret!

Publisert: 08/05/2017 | Kategori: Bilforsikring, Privatliv

 

Regner du deg selv som en god sjåfør? Da har vi en god nyhet til deg.

I de fleste familier eller forhold finnes det noen som hevder å være kongen eller dronningen av veien, og når kjærester, foreldre eller søsken skryter av ferdighetene bak rattet, har det vært vanskelig å måle. Helt til nå!

Nylig lanserte nemlig SpareBank 1 nyheten «Smart bilforsikring». Ved å koble en smartplugg i bilen, som innhenter data om din kjøreatferd, kan du enkelt se om du kjører med god flyt.

God flyt betyr at du kjører med mindre bråbrems, rask akselerasjon og hard svingning, og dette indikerer igjen at du er en oppmerksom og trygg sjåfør.

Menn tror de er best bak rattet

Nordmenn har skyhøy selvtillit når det gjelder egne sjåføregenskaper og kjøreferdigheter. I en undersøkelse utført av Respons Analyse på oppdrag for SpareBank 1, svarer hele 43 % av de spurte at de anser seg som over gjennomsnittet trygge sjåfører. Det er kanskje ingen bombe at det er mennene som har de høyeste tankene om seg selv bak rattet.

Halvparten av dem ser på seg selv som tryggere sjåfører enn gjennomsnittet, og hele 45 % av mennene anser seg selv dessuten som bedre sjåfører enn sin partner, ektefelle eller samboer!

Bare 16 % av kvinnene svarer det samme. Med Smart bilforsikring kan vi raskt og enkelt finne ut hvem som har rett.

En sunn konkurranse

Via smartpluggen, som er koblet til bilen, hentes det ut data som registrerer hvordan du kjører. Denne pluggen «snakker» med appen «Spinn» som du laster ned på telefonen din, og via Spinn kan du få opp din score etter endt kjøretur. Jo høyere kjørescore, jo bedre flyt kjører du med.

Data for alle turer registreres, uavhengig av hvem som kjører og om mobilen er med i bilen, så mammaer og pappaer, samboere og kjærester, søsken, venner og alle andre som bruker samme bil, kan lett bruke scoren som et argument for hvem som er best bak rattet.

Viser du at du kjører med flyt, får du dessuten en gunstigere og mer rettferdig priset forsikring.

Bli en enda bedre sjåfør!

Ble ikke kjørescoren så god som du håpet? Det gjør ingen ting. Forsikringen blir ikke dyrere selv om scoren er lav. Både poengsummen og du kan alltid bli bedre.

Basert på tilbakemeldingene du får via appen, enten live eller i etterkant av kjøreturen, kan du dessuten fortsatt bli en tryggere og bedre sjåfør. Etter hvert som du erfarer hva som er sikker adferd og god flyt gjennom feedback i appen, vil du oppleve at smartforsikringene blir billigere.

Men enda viktigere: Ved å være en trygg sjåfør, blir det færre ulykker i trafikken.

Snakk om en vinn-vinn-situasjon!

PS: Det er sjåførene i Akershus som har høyest selvtillit på sjåføregenskapene sine. Halvparten av dem anser seg selv som over gjennomsnittlig trygge sjåfører!

Rogalendingene er mer beskjedene. 33 % av dem mener de har hakket bedre bak rattet enn gjennomsnittet.