Kjekt å vite når du skal forsikre bilen din

Publisert: 16/04/2018 | Kategori: Bilforsikring, Privatliv

Enten du har kjøpt drømmebilen flunkende ny eller godt brukt, er det viktig å velge riktig bilforsikring. Det kan derfor være lurt å bruke noen minutter på å undersøke hvilken forsikring som passer best for deg.

Toralf Tveitå, produktsjef for bil i SpareBank 1 Forsikring

– Dessverre er det sånn at altfor mange venter med å sette seg inn i forsikringen sin til etter at uhellet er ute, sier Toralf Tveitå, produktsjef for bil i SpareBank 1 Forsikring. Han forklarer videre at mange også betaler en for høy pris for forsikringen, mens andre igjen betaler for lite uten å være klar over det selv – noe som fort kan bli en ubehagelig og unødvendig kostbar opplevelse.

Dessverre er det sånn at altfor mange venter med å sette seg inn i forsikringen sin til etter at uhellet er ute

Hvilken type bilforsikring du bør velge avhenger av flere faktorer, som bilens alder, tilstand og ikke minst bruksområde. Bilforsikring er som et system som kan bygges ut etter behov. – Har du for eksempel en gammel bil med lav verdi trenger du ikke kjøpe den beste forsikringen, sier Tveitå. – Har du derimot en nyere bil som du kanskje er avhengig av i hverdagen, bør du heller velge toppvarianten, som i tillegg til å dekke skader på din bil og andres ved et eventuelt uhell også gir deg leiebil ved behov, forteller han.

Alle må ha ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring  er lovpålagt å ha så lenge du eier et kjøretøy. Den dekker erstatninger for skader bilen din påfører andre personer, deres eiendeler og eiendom. Utgifter til rettshjelp er inkludert. Ønsker du en økt trygghet for å være dekket, velger du den forsikringspakken som passer best til dine behov.

Bra – minikasko

Dekker skader som følge av brann, tyveri og innbrudd i bilen. Forsikringen dekker også fastmontert utstyr og løse gjenstander med inntil 10 000 kroner. I tillegg får du veihjelp i Norge og Europa.

Bedre – kasko

I tillegg til det som står under Minikasko, dekker forsikringen skader som følge av kollisjon, sammenstøt, utforkjøring og velting. Den dekker også skader som følge av hærverk. Kasko kan utvides til også å dekke leiebil.

Best – toppkasko

Den beste bilforsikringen dekker alt som står over. I tillegg dekker Toppkasko maskinskader for inntil åtte år gamle biler, fastmontert utstyr og løse gjenstander inntil 20 000 kroner, pluss utgifter til leiebil i reparasjonstiden etter en skade.

Dette er kasko

En kaskoforsikring er en frivillig forsikring som dekker skader på din egen bil og andres om uhellet skulle være ute. Har du kasko dekkes også utgifter til veihjelp i Norge og Europa. Det eneste du trenger når du ringer etter veihjelp er registreringsnummeret på bilen.

 

Sørg for å velge et forsikringsselskap som gir deg veiledning og hjelp den dagen du plutselig trenger det.

Sjekk pris på forsikring i dag!