Innboforsikring som dekker alle tingene dine

Skrevet av: Omana Bender | Publisert: 17/01/2020 | Kategori: Innboforsikring, Privatliv

Det er ikke lett å vite hva du faktisk har av verdier når du skal forsikre innboet ditt. Hos enkelte forsikringsselskap slipper du heldigvis dette da de dekker alt du har av innbo om noe skulle skje.

Det sier seg kanskje selv hva en innboforsikring dekker – nemlig alt du har inne i boet ditt (eller hjemmet ditt om du vil). Den gjelder for vannskade, brann og tyveri fra hjemmet ditt. Fritidsbåt inntil 14 fot og varetilhenger til bil inngår også i forsikringen. I tillegg dekker den tyveri av sykkel eller barnevogn. Hva du får igjen er avhengig av hvor de blir oppbevart.

Du har kanskje gjenstander hjemme som er ganske dyre? Det kan være den eksklusive klokken du unte deg selv, kameraet ditt eller det ekstra kostbare musikkanlegget. Uansett hva det gjelder, kan totalsummen på innboet ditt fort bli høy. Selv om ting kanskje ikke er det viktigste i verden, kan enkelte av dem koste deg mer å miste enn andre – derfor er det lurt med en innboforsikring som gir deg ubegrenset forsikringssum.

“Trygg på at du får tilbake det hele innboet ditt er verdt”

Ubegrenset forsikringssum

Fra tidligere er vi gjerne vant med å måtte oppgi en sum som skal tilsvare samlet verdi på tingene våre. Slik er det også hos flere forsikringsselskaper i dag. Men dette er vanskelig – de fleste er usikre på verdien av alt de har. Som oftest ender det opp med gjetting etter beste evne.

Lars Marthinsen, produktsjef bygning og løsøre i SpareBank 1 Forsikring.

Et annet problem har vært at mange glemmer å endre summen av innbo etter hvert som årene går. Det er forskjell på hva man har av innbo når man er et par i etableringsfasen, mot en aktiv familie med to barn.

Når du velger innboforsikring med ubegrenset forsikringssum hos oss kan du være trygg på at du får tilbake det hele innboet ditt er verdt.

– Noen få kunder har kostbare malerier, kunstgjenstander, samlinger eller lignende. Dersom du har slike gjenstander må du huske å tilleggsforsikre disse dersom beløpet overstiger 300 000 kroner, sier Lars Marthinsen, produktsjef bygning og løsøre i  Fremtind.

Bedre føre var

En felle for mange kan være at de ikke klarer å huske alle eiendelene de har. Derfor kan det være lurt å lage et kartotek over verdifulle, men også generelle gjenstander.

– Du husker kanskje ikke alle buksene du har i skapet, eller bøkene du har i bokhylla. Dersom det skjer noe gjelder det å gjenskape det som er i hjemmet, og en slik oversikt kan være til god hjelp for deg dersom noe skulle skje, sier Marthinsen.

Dersom det skjer noe gjelder det å gjenskape det som er i hjemmet

Et tips er å åpne skuffer og skap, ta bilde av innholdet, eller lage en videosnutt. Husk å lagre det på et sikkert sted, slik at du på en best mulig måte kan dokumentere og beskrive eiendelene som skal erstattes.

Dekker mer enn du tror

Mange er ikke klar over hvor mye som faktisk inngår i innboforsikringen. Blant annet inneholder den en ansvarsforsikring dersom du skulle være uheldig og forårsake skade på en annen person eller deres eiendom – forutsatt at det er en uaktsom handling.

Visste du også at forsikringen dekker utgifter på midlertidig bosted i forbindelse med skade på bolig – både leie av bolig eller hotellopphold om det dreier seg om få dager? Eller at i gitte tilfeler så kan advokatbistand i rettstvister dekkes av innboforsikringen?

Sitter du fortsatt og klør deg i hodet? Her kan du lese mer om innboforsikring.