5 ting du bør vite om livsforsikring

Publisert: 18/03/2018 | Kategori: Livsforsikring, Privatliv

Her er svaret på de mest stilte spørsmålene.

Å skulle forsikre sitt eget liv kan kanskje virke i overkant morbid. Det er ikke sånn vi liker å tenke, og det er langt hyggeligere å omfavne visjonen om et langt liv sammen med den du er glad i.

Noen ganger må vi riktignok hoppe ned fra den rosa skyen for å ta en liten realitetssjekk. Her er fem ting du bør vite om livsforsikring:

1. Når bør jeg tegne forsikring?

Det øyeblikket du tar opp et huslån med kjæresten din, bør du også tenke på hva som skjer dersom en av dere skulle falle fra.

Klarer dere å håndtere hus -og billån dersom en inntekt forsvinner? Hvis ikke vil en livsforsikring være gull verdt dersom ulykken skulle ramme.

2. Hvor mye koster en livsforsikring?

Banken vil ta en rekke faktorer inn i betraktning for å beregne hvor mye den månedlige prisen på forsikring din blir. De vurderer alder, yrke og utdanning og vil samtidig spørre deg om hvilken erstatningssum du ønsker.

Er du under tretti år, kan en livsforsikring koste så lite som noen hundrelapper i måneden. Men til syvende og sist finnes det hverken en fast pris på hverken prisen på forsikringen eller erstatningssummen. Prisen bestemmer du nemlig selv.

3. Hvor lenge varer forsikringen?

Med mindre du selv sier opp avtalen, gjelder forsikringen til du fyller 80 år.

4. Dekker forsikringen alle typer dødsfall?

Ja. Erstatningssummen vil utbetales uansett om det er snakk om sykdom eller en ulykke. Dreier det seg om selvmord, skal forsikringen ha vært i kraft i ett år, eller man må bevise at den forsikrede ikke hadde planer om selvmord da avtalen ble inngått.

5. Hvem utbetales erstatningssummen til?

Du må selv spesifisere hvem som skal motta engangssummen som betales ut dersom du faller bort. Har du ikke gjort det, vil utbetalingen følge norsk arverett.