Derfor bør du forsikre ditt eget liv

Skrevet av: Christina Parker | Publisert: 10/02/2015 | Kategori: Livsforsikring, Privatliv

Har du noen gang tenkt på hva som kan skje med økonomien til samboeren eller ektefellen din hvis du går bort? Og hvilke økonomiske forutsetninger har barna dine for å klare seg dersom du faller fra? I en tung tid kan livsforsikring utgjøre en betydelig forskjell.

Produkstsjef for barneforsikring forklarer hvorfor det er viktig å ha

Produktsjef for livsforsikring i SpareBank 1 Forsikring, Pål Borge-Eikli

Det er ikke alltid lett å forstå hvilke forsikringer som dekker hva, hvorfor man bør kjøpe dem, og hvem som tilbyr de beste løsningene. Ulike selskaper kan også gi den samme forsikringen ulike navn. En livsforsikring er enkelt forklart en dødsfallforsikring som gir dine etterlatte en utbetaling dersom du dør.

– Dette gir en trygghet for de som sitter igjen, og gir dem muligheten til å fortsette livet med samme levestandard. De kan fortsatt betjene lån og bo i samme bolig, barna kan fortsette på samme skole og familien kan fortsatt delta på ulike aktiviteter.

– Konsekvensene ved at en i husholdningen dør er at man mister en inntenkt og samtidig betalingskraften man hadde før. Med livsforsikring slipper du at dine kjære kommer i økonomisk ubalanse, sier produktsjef for livsforsikring i SpareBank 1 Forsikring, Pål Borge-Eikli.

Sikre både partner og barn i etterkant

Dersom din partner skulle gå bort vil hans eller hennes forsikring sikre deg en engangsutbetaling som du for eksempel kan bruke til å nedbetale hele eller deler av boliglånet. Eller barna deres kan få penger som vil gi dem muligheten til å komme seg inn i boligmarkedet, studere i utlandet eller oppleve verden. Noe de kanskje ellers ikke har mulighet til med bare en forelder.

– Vi anbefaler alltid livsforsikring til samboere som skal ta opp boliglån sammen. Er dere ikke gift er det nemlig ikke slik at dere automatisk arver hverandre, og da kan man sitte igjen med et stort lån og kun en inntekt. Ved å kjøpe en livsforsikring som dekker halvparten av lånet der dere såkalt begunstiget hverandre, da vil den etterlatte samboeren få hele utbetalingen, sier han.

Livsforsikring fra SpareBank 1

Visste du at hvis en av familiens forsørgere dør, reduseres husholdningens utgifter med rundt 20 prosent, mens inntektene ofte reduseres med mye mer?

Med livsforsikring fra SpareBank 1 gir du dine etterlatte en ekstra økonomisk trygghet.

  • Utbetaling ved dødsfall – uansett årsak
  • Du kan selv velge forsikringssum mellom 100 000 og 10 000 000 kroner
  • Det er ikke skatt på utbetaling fra livsforsikring
  • Kan kjøpes av alle mellom 16 og 79 år
  • Gjelder frem til fylte 80 år

Skulle enten du eller din kjære falle fra kan altså en livsforsikring sørge for at økonomien ikke er det som setter en stopper for at livet går videre. Man skal få jobbe seg gjennom sorgen det er å miste en man er glad i uten å måtte tenke på regninger, lån og budsjetter.

Alt for få tenker konsekvenser

All statistikk tyder på at nordmenn er flinkere til å forsikre materielle goder enn vi er til å forsikre oss selv. Borge-Eikli mener noe av grunnen er at vi er veldig klare over at det er dyrt å krasje bilen eller å miste huset i brann. Dessverre er det alt for få som tenker over hvilke konsekvenser et dødsfall fører med seg.

– Mister du huset er det mulig å bygge et nytt, men mister du en person får du han eller henne aldri tilbake. Den økonomiske belastningen ved at noen dør er noe helt annet enn hvis bilen blir stjålet. Derfor anbefaler vi alle å ha en livsforsikring, spesielt hvis du har økonomiske forpliktelser. Og det har jo de fleste, avslutter han.

Sjekk pris på forsikring i dag!