Ekspertens råd gir deg økonomisk trygghet

Publisert: 16/03/2016 | Kategori: Livsforsikring, Privatliv

Derfor bør du som lånetaker kjøpe livsforsikring.

Har du noen gang tenkt på hva som kan skje med økonomien til samboeren eller ektefellen din hvis du går bort? Hvilke økonomiske forutsetninger har barna dine for å klare seg dersom du faller fra? I en tung tid kan livsforsikring utgjøre en betydelig forskjell for de etterlatte.

Spesielt viktig med livsforsikring for alle med lån

En livsforsikring fungerer som en sikkerhet for dine etterlatte. Forsikringen utbetales som en engangssum
ved dødsfall, og går til ektefelle. Dersom man ikke har ektefelle så går utbetalingen til arvinger etter loven med mindre andre avtaler er gjort med forsikringsselskapet.
 Er dere samboere må dere begunstige hverandre for at den etterlatte skal få utbetalingen.

En livsforsikring fungerer som en sikkerhet for dine etterlatte

Tar du opp lån sammen med partneren din, er deres samlede inntekt utgangspunkt for lånesummen dere kan få. Dersom du eller din partner skulle falle fra, betyr det at den gjenværende sin lånebelastning vil øke betraktelig. Samtidig så vil inntekten for å betjene lånet reduseres.

Visste du at: Hvis en av familiens forsørgere dør, reduseres husholdningens utgifter med rundt 20 prosent, mens inntektene ofte reduseres med så mye som 50 prosent?

Livsforsikringen vil gi de som sitter igjen muligheten til å fortsette et liv med samme levestandard som før dødsfallet. De kan betjene boliglånet, de kan unngå å måtte flytte og barna kan fortsette på samme skole og fritidsaktiviteter. 
Du sikrer at dine kjære ikke kommer i økonomisk ubalanse etter at du har gått bort.