6 ting mange ikke vet om pensjon og forsikring

Publisert: 13/03/2017 | Kategori: Bedriftsliv, Pensjon for bedrifter

Det er mye man skal vite, også om pensjon og forsikring. Det er kanskje ikke fun facts, men det er nyttige fakta om pensjon og forsikring. Føler du deg truffet av ett eller flere av disse punktene, bør du kanskje ta noen grep.

1. Nesten halvparten av alle norske bedrifter tilbyr mer enn 2% pensjonssparing

Dette er bra, men det betyr også at over halvparten av norske bedrifter kun tilbyr den pensjonssparingen de plikter å gi. Det igjen betyr at mange yrkesaktive nordmenn faktisk bør spare privat til egen pensjon. Eller at du som bedrift kan spare for dem.

2. Arbeidsgivere som tilbyr behandlingsforsikring kan få arbeidstakerne raskere tilbake i jobb

Investerer du i en behandlingsforsikring, investerer du i dine ansatte. Ikke minst kan du få du dem raskere tilbake i jobb igjen. Positivt for deg, den ansatte og bedriftens drift.

3. En tusenlapp i pensjonssparing er verdt mer enn en tusenlapp i økt lønn

Mange lar seg lokke av en lønnsøkning, men over tid er 1000,- i økt pensjonssparing verdt mye mer.

4. Så mange som 4 av 5 vil spare mer i pensjon, men de gjør det ikke

Derfor kan det å tilby bedre pensjonssparing for dine ansatte være et attraktivt gode. Spesielt når du tenker på verdien både du og dine ansatte sitter igjen med på sikt.

5. Nesten ingen forsikrer seg mot dataangrep

Antall dataangrep mot norske bedrifter er økende. Utgiftene knyttet til dem øker også. Likevel ligger norske bedrifter langt etter når det gjelder å forsikre seg mot tap knyttet til cyberangrep.

6. Kun 2 av 10 unge har uføredekning gjennom jobben

I alderen 24 til 35 år har alt for få uføredekning. Mange bedrifter sier de har gode dekninger, men har faktisk kun yrkesskadeforsikring. Noe som bare gir dekning dersom årsaken til uførhet er jobbrelatert. Å utvide forsikringene til å dekke mer enn bare det lovpålagte er lett og du kan gjøre det her.