Gjelder reiseforsikringen uansett?

Skrevet av: Omana Bender | Publisert: 13/05/2018 | Kategori: Privatliv, Reiseforsikring

Gjør du deg klar for reise, men sitter med spørsmål angående reiseforsikring? Når gjelder den? Hva og hvor mye er dekket? Og kanskje til og med hva den ikke dekker? 

En reise kan være alt fra en tur til den lokale skibakken til en skiferie i Alpene. Hos SpareBank 1 defineres det ut fra om du har standard eller toppdekning på reiseforsikringen din.

Har du toppdekning, noe de aller fleste velger, gjelder reiseforsikringen fra det øyeblikket du går ut døra hjemme

Hvor lenge gjelder reiseforsikringen?

Reiseforsikringen gjelder i utgangspunktet for reiser med inntil 70 dagers varighet. Men du kan velge å utvide antall reisedager til inntil 90, 120 eller 180 dager ved behov.

Standarddekningen krever at du er på en reise med minimum én overnatting. Reiser du med fly derimot, så gjelder reiseforsikringen selv på dagsturer uten overnatting. Har du toppdekning, noe de aller fleste velger, gjelder reiseforsikringen fra det øyeblikket du går ut døra hjemme – uavhengig av om du bare skal en tur på butikken eller reise til India.

Hvor mye får jeg dekket?

Skal du melde skade på reise i utlandet?

Ved akutt sykdom, alvorlige ulykker, behov for hjemtransport eller lignende kontakter du døgnåpne Alarmsentralen – snarest.

Telefon: +47 22 96 50 45
E-post: sos@sos.dk

Ved forsinkelse av bagasje, tyveri, mindre sykdomstilfeller og lignende kan du melde skade på følgende måte:

Meldeskade.no
Telefon: +47 915 02300
E-post: reiseskade@sparebank1.no

Maksgrensen for samlet erstatning på gjenstander gjennom reiseforsikringen er 75 000 kroner med standard dekning. Har du toppdekning og reiser sammen med flere, er maksgrensen på hele 150 000 kroner. Kostnader ved medisinsk behandling er imidlertid dekket for et ubegrenset beløp.

Hva omfatter forsikringen?

For at reiseforsikringen skal gjelde, forutsetter det at du har oppsyn med sakene dine når du er ute og reiser. Med oppsyn menes det at for eksempel kofferten din alltid er synlig for deg på flyplasser, bussterminaler eller togstasjoner. Alternativet er at du ber noen du reiser med om å holde øye med den for deg.

Uansett hvor du reiser er det en grei regel å være ekstra oppmerksom på eiendelene dine – i tillegg til å sørge for å ha en god reiseforsikring.

Hva dekkes ikke av reiseforsikringen?

Har du allerede en reiseforsikring fra SpareBank 1 så er du i de alle fleste tilfeller trygg, men det finnes unntak. Per i dag dekker ikke reiseforsikringen ulykker i forbindelse med ekstremsportsaktiviteter. Med dette menes for eksempel aktiviteter som kampsport generelt, fjellklatring, fallskjermhopping og den type ting. Dykking dypere enn 40 meter går også inn under denne betegnelsen.

Få reiseforsikringsbeviset i mobilbanken

Mobilen er alltid med på reisen, derfor gir SpareBank 1 deg reiseforsikringsbeviset ditt i mobilbanken.

  • Reiseforsikringsbeviset er alltid tilgjengelig – selv uten internett-tilkobling.
  • Du kan enkelt dele beviset på e-post med familie, lege etc.
  • Du kan enkelt komme i kontakt med SpareBank 1 hvis noe har skjedd.

Ikke lastet ned mobilbanken enda? Les mer her.