Hva bør du være forberedt på når du reiser?

Skrevet av: Omana Bender | Publisert: 13/05/2015 | Kategori: Privatliv, Reiseforsikring

Enten du skal på fjelltur i Norge eller planlegger en større storbyferie i for eksempel London, Roma eller Barcelona, kan det lønne seg å være forberedt. For å få maks utbytte av ferien er det lurt å skaffe seg litt kunnskap om reisemålet – er det severdigheter, arrangementer eller lignende du ikke bør gå glipp av, eller kulturelle hensyn du bør ta? Kanskje er det også områder du ikke bør ferdes i.

– Det er mye av de samme skadene som skjer om du drar tre uker til Thailand eller en helgetur til London, sier Camilla Ramsland, produktsjef reise i SpareBank 1 Forsikring.

Det gjelder med andre ord å passe godt på verdifulle gjenstander uansett hvor og hvor lenge du er bortreist. Selv om det kanskje sier seg selv at du er mer utsatt for lommetyveri i Barcelona enn i mer landlige strøk, så kan du aldri være helt sikker. Det er derfor det lønner seg å ha en god reiseforsikring.

Ta noen enkle forhåndsregler

Uansett hvor reisen går kan det være smart å ta noen enkle forhåndsregler, slik at du unngår å bli et enkelt offer for folk med uærlige hensikter.

Passe godt på verdifulle gjenstander uansett hvor og hvor lenge du er bortreist

De fleste som blir frastjålet eiendeler opplever at dette skjer når de oppholder seg på steder med mange mennesker. Du bør være ekstra oppmerksom på steder der noen underholder forbipasserende på gata. Ofte opptrer lommetyver i team, og store folkemengder som ikke er oppmerksomme, er for dem et eldorado.

I eksotiske strøk er det også viktig å være oppmerksom på apene. De kan være lynraske og nappe til seg alt fra spiselige ting til lommebøker, mobiltelefoner, briller og kameraer.

Andre ting å tenke på kan være å aldri ha lommebok i baklomma eller i en åpen skulderveske. Det er heller ikke lurt å gå med for mye kontanter på deg. Du bør ta ut mindre summer fra minibanken flere ganger i stedet for å ta ut mye på en gang. Er det safe på hotellet, kan det være lurt å plassere verdisaker der.

Kanskje leier du en bil på turen, ikke la kamera eller andre gjenstander ligge synlig i bilen.

Typiske erstatningssaker

Hos SpareBank 1 merker de ikke så stor forskjell på type erstatningssaker fra de ulike reisemålene, men heller at sakene er sesongbetonte.

Typiske saker i sommermånedene, og da gjerne fra populære reisemål som Tyrkia, Thailand, Gran Canaria og landene rundt Middelhavet, er for eksempel mobiltelefon mistet i svømmebassenget, magevondt etter å ha spist dårlig mat, og luftveisinfeksjoner på grunn av aircondition. Disse sakene er langt vanligere enn for eksempel tyveri og ran. Andre typiske erstatningssaker i sommermånedene er skader grunnet aktiviteter som surfing og lignende.

Ta noen enkle forhåndsregler, slik at du unngår å bli et enkelt offer for folk med uærlige hensikter

I vintersesongen går det mest i skader på ski og skiutstyr, og mistede skibriller. Det er forresten sant at det er flere dansker som skader seg i skibakken enn svensker og nordmenn. Kanskje ikke så overraskende da nordmenn er født med ski på beina.

Vær trygg, vær forsikret

Med en god reiseforsikring og litt kunnskap om reisemålet har du de beste forutsetningene for en fin ferie – uansett hvor du har tenkt deg på tur. Med reiseforsikring fra SpareBank 1 er du garantert hjelp 24 timer i døgnet i hele verden. Erfarne koordinatorer sitter klare for å hjelpe deg døgnet rundt, uansett hvor i verden du måtte befinne deg.

Nå kan du også få reiseforsikringsbeviset direkte på mobilen via mobilbanken til SpareBank 1. Fordelene er at det alltid er tilgjengelig, selv uten internett-tilkobling. Det er enkelt å dele beviset på e-post med familie eller lege. I tillegg er det enkelt å komme i kontakt med SpareBank 1 dersom det skjer noe. Ikke lastet ned mobilbanken enda? Les mer her.

God tur!