Hva gjør du hvis du trenger hjelp i utlandet?

Skrevet av: Omana Bender | Publisert: 15/05/2017 | Kategori: Privatliv, Reiseforsikring

Ferien er nøye planlagt og lite er overlatt til tilfeldighetene. Likevel kan det være lurt å gjøre noen enkle forberedelser før du drar. Sett deg litt inn i forholdene der du skal og sørg for å ha med deg reiseforsikringsbeviset.

I de fleste tilfeller går jo alt etter planen, men uhell kan skje. Derfor er det viktig å ha reiseforsikringen i orden. Med reiseforsikring får du hjelp der og da – uansett hvor du måtte være. Enten du eller noen du reiser sammen med blir akutt syk, utsatt for en ulykke eller blir frastjålet pass, penger, billetter eller andre verdisaker.

Om uhellet først skulle være ute, er det ingenting som er mer ergerlig enn å kaste bort etterlengtet ferietid på å oppsøke ambassade, konsulat eller den lokale politistasjonen. Det kan fort bli mye venting, og i verste fall kan det ødelegge resten av ferien din. Derfor har SpareBank 1 gjort det enklest mulig for deg med en døgnåpen alarmtelefon. Uansett hvor du befinner deg, er hjelpen rett rundt hjørnet.

Uansett hvor du befinner deg, er hjelpen rett rundt hjørnet

Skal du melde skade på reise i utlandet?

Mindre hendelser

Ved forsinkelse av bagasje, tyveri, mindre sykdomstilfeller og lignende kan du kontakte oss på følgende måte.

 meldeskade.no

Telefon: +47 915 02300

E-post: reiseskade@sparebank1.no

Akutt hjelp – SOS International

Ved akutt sykdom, alvorlige ulykker, behov for hjemtransport eller lignende kontakter du vår døgnåpne alarmsentral snarest.

Telefon: + 47 22 96 50 45

E-post: sos@sos.dk

Døgnåpen alarmtelefon

SOS International er kåret til verdens beste alarmsentral fire år på rad – det er ikke uten grunn.

Alarmsentralen er SpareBank 1 sin samarbeidspartner og tar seg av alle henvendelser fra utlandet. Hos SOS International sitter erfarne koordinatorer klare for å hjelpe deg 24 timer i døgnet året rundt, uansett hvor i verden du måtte befinne deg. Alle på alarmtelefonen snakker norsk.

Hvis du blir syk eller får behov for legebehandling, kan du få akutt personlig assistanse ved å ringe alarmsentralen. De vet hvilke sykehus du bør oppsøke og hvilke du bør styre unna. Basert på erfaring er det for eksempel flere sykehus i utlandet som utnytter situasjonen når de blir presentert for et reiseforsikringsbevis hvor det står at det er ubegrenset dekning på kostnader ved medisinsk behandling.

Har du vært uheldig å bli frastjålet verdisaker som pass og lommebok, og har behov for nødpass, hjelper alarmsentralen deg i kontakt med ambassade eller konsulat. De hjelper deg også med “nød cash” eller hjemreise hvis du skulle trenge det.

En god reiseforsikring kan være med å redde totalopplevelse av turen

Telefonnummeret til SOS International finner du på reiseforsikringsbeviset ditt. I tillegg kan du enkelt få dette tilgjengelig på mobilen ved å laste det ned fra SpareBank 1 sin mobilbank.

Dette forutsetter at du som reisende har reiseforsikring. En god reiseforsikring kan være med å redde totalopplevelse av turen, uansett hvor du reiser eller hva som måtte skje.

Få reiseforsikringsbeviset i mobilbanken

Mobilen er alltid med på reisen, derfor gir SpareBank 1 deg reiseforsikringsbeviset ditt i mobilbanken.

  • Reiseforsikringsbeviset er alltid tilgjengelig – selv uten internett-tilkobling.
  • Du kan enkelt dele beviset på e-post med familie, lege etc.
  • Du kan enkelt komme i kontakt med SpareBank 1 hvis noe har skjedd.

Ikke lastet ned mobilbanken enda? Les mer her.