Med hjerte for regionen

Publisert: 3. Jun 2014 | Kategori: Historier

Å fortelle historier som berører hjertet er en glede og en del av en lang tradisjon for oss som sparebank. Bakgrunnen er at vi kan gi en del av vårt overskudd tilbake til samfunnet vi er en del av, det har vi gjort siden 1840.

SpareBank 1 SMN har bare de siste ti årene gitt bort 500 millioner kroner i gave og støtte til små og store prosjekter. Vi er regionens største private bidragsyter.

Eli Arnstad, leder av SpareBank 1 SMNs gavefond

Gjennom magasinet Hjertebank vil vi vise hvorfor vi synes det er viktig og riktig at vi som sparebank er så opptatt av regionen. Engasjementet vårt rommer både hverdagsliv og næringsliv. Hjertebank inneholder syv sterke historier. Om nasjonalhelligdommen Nidarosdomen som vi har bevilget penger til siden 1871. Om et skitalent med høye, herlige ambisjoner, om fotballglede og engasjement og om teaterentusiasme. Du får innblikk i hvordan en ung filmregissør fra Leksvik, nominert til Oscar, tenker når han satser deler av karrieren sin på unge talenter, og hva som gjør Aptomar til et teknologiselskap det er verdt å følge.

Du får også møte Charlotte Audestad, ett av mange Tæl-talent. Tæl er SpareBank 1 SMN sitt stipendprogram, der mer enn 350 talenter har fått mulighet til å virkeliggjøre sine drømmer. De siste 10 årene har vi gitt stipender slik at unge mennesker, organisasjoner og hedersmennesker har mulighet til å arbeide for å nå ambisiøse mål og samtidig kjenne at de er verdsatt.

Idrett er i ryggmargen for folk i vår del av verden – og dermed også i ryggmargen vår som bank.  Vi vet at verdensstjerner kan fostres fra alle deler av Trøndelag og Nordvestlandet – det viktige er at det finnes gode miljøer hvor de kan utvikles.  Og i de miljøene finnes det vennskap, opplevelser, tilhørighet og glede. Derfor er SpareBank 1 SMN så opptatt av å støtte bredden og frivilligheten i idretten. Fordi det skaper så mye gode opplevelser – og gir grunnlaget for enerne.

Å være en sparebank er å være i takt med folks liv. Vi får være med på opp- og nedturer til folk i hele Trøndelag og på Nordvestlandet. Og vi har denne fantastiske muligheten til å kunne gi noe tilbake til regionen vi er en del av. Det er en glede å vite at deler av bankens overskudd skal brukes her for å gi grunnlag for trivsel og vekst!