Hele familiens feriedrøm er nærmere enn du tror

Publisert: 20/03/2014 | Kategori: Sparing

Planlegger du eller familien en eksotisk reise til varmere strøk? Eller kanskje er det en roadtrip i USA eller en spennende safaritur som frister?

Drømmereisen trenger ikke bare å være en drøm. Hvis hele familien er flinke og setter av litt penger hver måned, sitter dere snart sammen på flyet. Pengehaugen vokser raskt når dere kommer i gang, og både sparingen og reisen blir morsommere når hele familien er med.

Det er dessuten lettere å spare til noe konkret i en begrenset periode, enn bare å spare for å spare.

Det tar ikke lang tid

La oss si at familiens drømmereise har et budsjett på 100 000 kroner. Sparer dere 1000 kroner i måneden, må dere vente i åtte år – og det kan bli i lengste laget.

Sparekonto med bonus
  • God rente på alle sparepengene dine.
  • Bonusrente på 1,5% ekstra hvis du lar pengene stå urørt i ett år.
  • Velg mellom flere sparemetoder
  • Ingen bindingstid eller regler for uttak

Les mer om sparekonto med bonus

Dere kan også bestemme dere for å spare enda mer ved å knipe inn på andre ting i en begrenset periode, som for eksempel uteliv, klær og dyr ferdigmat. Det kan det fort bli store summer av.

Klarer dere å spare 4000 i måneden er drømmeferien i boks på litt over to år. Øker dere beløpet til 6000 kan dere pakke koffertene etter litt mindre enn ett og et halvt år.

Med litt disiplin er det ikke umulig at dere klarer å spare inntil 10 000 kroner i måneden. Her er noen av områdene der det er store summer å hente, og som heller kan settes av på feriekontoen:

  • Matvarer – Velg de billigste butikkene. Planlegg innkjøpene og unngå dyr ferdigmat.
  • «Lommetyver» – Unngå unødvendige småutgifter som snus, røyk, kioskvarer og caffe latte.
  • Shopping – Unngå impulskjøp og ting du egentlig ikke trenger. Kjøp på salg.
  • Månedlige utgifter – Skaff deg rimeligere strøm, bytt til et billigere mobilabonnement, dropp treningssenteret og tren heller i det fri.

Husk reiseforsikring

Når du og familien skal på ferie, må dere være sikre på at reiseforsikringen er i orden. Med reiseforsikring i SpareBank 1 er du garantert hjelp 24 timer i døgnet over hele verden, og hele familien kan inkluderes i forsikringen. Avbestillingsforsikring er inkludert, og hvis noen blir akutt syke, skadet i en ulykke på reisen eller dere trenger rettshjelp, dekker forsikringen dette også.

Hvordan spare til turen?

Det finnes flere måter å spare på, og du finner garantert en som passer for deg og familien.

Fast sparing hver måned

En god måte å spare på er å ta et fast beløp hver gang lønnen kommer inn på konto. Da kan dere la pengene vokse jevnt og trutt, og det nesten uten at dere merker det.

Spar det du har til overs

Dere kan også velge å la det dere har til overs hver måned gå automatisk inn på sparekontoen. Dere kan for eksempel spare alt over 10 000 når regningene er betalt, eller alt over 2000 fra lønnskontoen din noen dager før du får lønn.

Sparing med høye renter

Skal drømmereisen skje litt frem i tid, kan dere spare på kontoer som gir opp mot doble renter hvis pengene blir stående urørt ett år. SpareBank 1 kaller dette Sparekonto med bonus.

Starter dere sparingen allerede i dag, vil dere bli overrasket over hvor kort tid det tar før familien er på vei til drømmeferien. God tur!

Vil du se flere måter du kan spare til drømmereisen på? Ta en kikk på filmen under! Da får du flere gode tips fra forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen, som du også har sett på Luksusfellen.